ΚΝΕ: Κυβέρνηση, αφεντικά και… ΣΥΝ, οι υπεύθυνοι για τα ναρκωτικά

Πηγη:http://www.avgi.gr

Με κεντρικά συνθήματα «ούτε σκληρά, ούτε μαλακά, όχι σε όλα τα ναρκωτικά» και «θέλουνε ελεύθερα τα ναρκωτικά, κυβέρνηση, Συνασπισμός και αφεντικά», το ΚΚΕ έβγαλε χθες την ΚΝΕ στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας, ώστε να διαμαρτυρηθεί για το νομοσχέδιο απελευθέρωσης των ναρκωτικών. Την ίδια στιγμή, ο Περισσός επιδιώκει να δημιουργήσει τεχνηέντως εντυπώσεις εις βάρος όσων υποστηρίζουν το νομοσχέδιο, αγνοώντας όμως τις πιο σύγχρονες απόψεις επί του θέματος, καθώς και τις επιστημονικά έγκυρες μελέτες, ενώ «εφευρίσκει» διαχωριστικές γραμμές στο λαϊκό κίνημα για να περιφρουρήσει την απομονωτική του πολιτική.

Σε μια ομολογουμένως μικρή σε όγκο συγκέντρωση στην Ομόνοια, η ΚΝΕ πρόετρεπε με συνθήματα τους νέους «να μη ναρκώνουν το μυαλό και τη ζωή τους», ενώ με την ομιλία κεντρικού στελέχους του Κ.Σ. της εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά όσων στηρίζουν το σχέδιο νόμου. «Η ναρκωυποταγή είναι δοκιμασμένη μέθοδος των μηχανισμών του συστήματος για να καλλιεργούν την υποταγή και την παραίτηση», ανέφερε το στέλεχος της οργάνωσης, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ επισήμανε πως «είναι η μοναδική πολιτική νεολαία που λέει: Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Είναι κατηγορηματικά αντίθετη στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, στην ιδιωτικοποίηση της πρόληψης και της απεξάρτησης, είναι αντίθετη με κάθε πολιτική νομιμοποίησης των ναρκωτικών και συντήρησης του προβλήματος μέσω υποκατάστατων, που θα μοιράζει το κράτος ως έμπορος κρατικής πρέζας».

Μετά τη συγκέντρωση, οι δυνάμεις της ΚΝΕ, με συνθήματα όπως «το νομοσχέδιό σας θα μείνει στα χαρτιά, δώστε στα παιδιά σας τα ναρκωτικά» και «ελεύθερα τα κέρδη και τα ναρκωτικά, φτώχεια και ανεργία για την εργατιά», πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Κ.Ζ.

Σχολιάστε