Δημήτρης Παπαδημούλης: «Η επιστροφή στη δραχμή θα σήμαινε καταστροφή, χάσιμο περιουσίων και ραγδαία απώλεια μισθών και κεκτημένων’

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ΒΗΜΑ FM (Δ. Τάκης) δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για την χθεσινή παρέμβαση Μέρκελ

Κοιτάξτε καποιος από τους δυο, είτε η Καγκελαρία, είτε η Προεδρία της Δημοκρατίας λέει ψέματα. Δεν γίνεται να λένε αλήθεια και ο κ. Παπούλιας και η κ. Μέρκελ.

Σημειώνω δυο πράγματα: Την ιδέα περι δημοψηφίσματος, την ζύμωνε χθες και ο  κ .Σουλτς. Επίσης κάποιοι δημοσιογράφοι που συνόδευαν τον κ. Σούλτς αναμεσά τους κι ένας δημοσιογράφος της γνωστής κίτρινης «Βild», o oποίος είχε γράψει και τα μύρια όσα εναντίον της Ελλάδας, των Ελλήνων και του Τσίπρα μετά τη συνάντηση του Σουλτς-Τσίπτα έπεμενε με στημένες ερωτήσεις να αποσπάσει από τον Τσίπρα μια δήλωση που μπορεί να ερμηνευτεί κι ως «ναι» στο δημοψήφισμα.

Προσθέτω σ’ αυτά ότι η ανακοίνωση διάψευση της Γερμανικής Προεδρίας αναφερόταν σε εμπιστευτική ομιλία.

Αν δέσει κανείς όλα τα παραπάνω, βάσιμα μπορεί κανείς να υποθέσει οτι η κ. Μέρκελ ζύμωσε την ιδέα με τον κ. Παπούλια και ενοχλήθηκε από το γραφείο του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού κ. Πικραμμένου που θεώρησε σκόπιμο δια του κυβερνητικού εκπροσώπου να ενημερώσει και τους Έλληνες πολίτες γι’ αυτό που ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την ιδέα διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Το πολιτικό μου συμπέρασμα είναι ότι η κ. Μέρκελ επιχείρησε μια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας με στόχο να πλήξει την αριστερά, επενδύοντας και στην ιδέα του διλημματικού δημοψηφίσματος που θα μπορούσε να φοβίσει τους Έλληνες. Η  υπόθεση όμως εξελίχτηκε σε μπούμερανγκ γιατί ήταν πολύ χοντροκωμένη. Τα ψέμματα δείχνουν πανικό, προχειρότητα, κυνισμό και πιστεύω ο πολίτης να τα λάβει υπόψην του ενοψει εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Γιατί όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από την κηδεμονία Μέρκελ, από την οικονομική της φιλοσοφία της μονόπλευρης λιτότητας και από τη νοοτροπία της ότι η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγεί η χώρα μας από τη λιτότητα και από τον κίνδυνο επιστροφής στη δραχμή.

Η πολιτική της κ. Μερκελ απομονώνεται στην Ευρώπη και εμείς σαν χώρα πρέπει να δώσουμε μια σκληρή αγκώνια σ’ αυτή την πολιτική μέσω των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Πρέπει να αναζητήσουμε αντίστοιχες συμμαχίες μέσα στην Ευρώπη γιατί η πολιτική της κ. Μέρκελ μαζί στο ευρώ, χώρια στην διαχείριση του χρέους οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στη  κοινωνική εξόντωση των φτωχώτερων και στην διάλυση της ευρωζώνης. Εμείς θέλουμε μια Έλλαδα μέσα στην Ευρώπη με αξιοπρέπεια και κύρος.

 Για το ψευδεπίγραφο δίλημμα στις ελληνικές εκλογές

Με τον τρόπο που έγινε αυτή η ωμή παρέμβαση της Γερμανίας έκανε ζημιά στους συνεταίρους του μνημονίου που προσπαθούσαν να φορτώσουν στην αριστερά και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ τό «οχι» στο μνημόνιο σήμαινε τάχα και «όχι» στο ευρω. Απ’ αυτή την άποψη, ο κ. Σαμαράς που έχει γίνει ο σταυροφόρος στην εκστρατεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρήματα του 50′ και του 60′ θα το “φυσάει και δε κρύωνει” για το χουνέρι που του έκανε η «συντρόφισσα» του και επικεφαλής στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κ. Μέρκελ.

Είναι γελοίο, επικίνδυνο και ύποπτο σε μια χώρα που ο λαός έχει θέση υπερ του ευρώ σε ποσοστό άνω του 80%, κάποιο να παίζουν παιχνίδια γύρω από αυτό το θέμα για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη. Το γεγονός ότι αυτή η ιδέα συζητήθηκε μεταξύ Παπούλια-Μέρκελ είναι “ηλίου φαεινότερο”. Δε θέλω να πιστεύω ότι αυτή η παρέμβαση είχε σκοπό να βοηθησει τους συνεταίρους της κ. Μερκέλ κυρίως τη ΝΔ και λιγότερο το ΠΑΣΟΚ. Είμαι βέβαιος από χθές το βράδυ ότι αυτή η τακτική έχει γίνει μπούμερανγκ και έχει δώσει «αέρα» στα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις δηλώσεις Τσίπρα: η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιλογή

Συμφωνώ και προσυπογράφω απολύτως όσα λέει ο Αλέξης ο Τσίπρας.Το υποστηρίζω εδώ και χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που δηλώνει ευθαρσώς ότι η επιστροφή στη δραχμή θα σήμαινε  καταστροφή, χάσιμο περιουσίων και ραγδαία απώλεια μισθών και κεκτημένων. Ότι επιδιώκει δηλαδή το Μνημόνιο απλά μόλις μέσα σ’ ένα βράδυ.

Όσο μας επιτίθενται διαστρεβλώνοντας τις θέσεις μας, παρουσιάζοντας μας ως κόμμα της δραχμής, τόσο περισσότερο υποχρεωμένοι είμαστε να παρουσιάζουμε τις θέσεις μας με περισσότερη σαφήνεια και οξυδέρκεια. Πρέπει να είμαστε πιο σαφείς απέναντι σ’ αυτή την άθλια επίθεση, στην οποία πρωτοστατεί κυρίως ο κ. Σαμαράς. Η συλλογική μας θέση είναι σαφής και πολύ συγκεκριμένη. ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολύ σοβαρή κα υπεύθυνη πολιτική δύναμη και διαθέτει εκαντοντάδες στελέχη με επάρκεια και πληρότητα.

Είμαστε προσγειωμένοι, γνωρίζουμε την πραγματικότητα και γι’ αυτό θέλουμε να την αλλάξουμε προς την προοδευτική κατεύθυνση.

Σχολιάστε