Απολύτως συνυπεύθυνοι όσοι στηρίξουν τη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (Δημήτρης Παπαδημούλης)

Μιλώντας σήμερα στον τ/σ «MEGA CHANNEL», στην εκπομπή KOIΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA (Δ. Καμπουράκης- Γ.Οικονόμεας), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε  για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μεταξύ άλλων τα εξής:

 Απολύτως συνυπεύθυνοι όσοι στηρίξουν τη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Τα μέτρα που θα κληθεί να εφαρμόσει αυτή η κυβέρνηση των 3,5 μηνών είναι έτοιμα σε μεγάλο βαθμό από την Κομισιόν και την Τρόικα. Αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα, από την προηγούμενη που κατέρρευσε. Συγκεκριμένα:

  • Θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,
  • θα  πάρει επιπρόσθετα μέτρα ακόμα και για τον προϋπολογισμό του 2011,
  • θα ψηφίσει έναν πολύ σκληρό προϋπολογισμό του 2012 για μισθωτούς συνταξιούχους και χαμηλά εισοδήματα και
  • θα διαπραγματευτεί το μνημόνιο που θα συνοδεύει την δανειακή σύμβαση με ελάχιστα περιθώρια αλλαγών.

Αυτή η κυβέρνηση είτε στελεχωθεί από πολιτικούς είτε από μη πολιτικούς έχε μπει στο κάδρο της υλοποίησης του μνημονίου για πάνω από δέκα χρόνια.

Το κόστος αυτής της λανθασμένης πολιτικής  που χειροτέρεψε την κατάσταση στη χώρα, θα κληθούν να το πληρώσουν πολιτικά και αυτοί που έκαναν τον «γάμο» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλά και ο «προξενητής» ο κ. Καρατζαφέρης.

Όσοι δώσουν θετική ψήφο ή ψήφο ανοχής, σ’ αυτή τη κυβέρνηση έχουν κι αυτοί μερίδιο ευθύνης. Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως αθροίζοντας δυο αποτυχίες, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θα φτιάξεις μια επιτυχία.

Η μέχρι πρότινος αντιμνημονιακή ρητορεία του κ. Σαμαρά αποδείχθηκε το ίδιο αξιόπιστη με το «λεφτά υπάρχουν» του κ. Παπανδρέου.

Σχολιάστε