Δ.Παπαδημούλης στο Κόκκινο: Ζούμε ένα χιλιοπαιγμένο επεισόδιο της ίδιας καταστροφικής σειράς

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» (Μπ.Αγρολάμπος), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

papadhmoylhs--2-vouliΖούμε ένα χιλιοπαιγμένο επεισόδιο της ίδιας καταστροφικής σειράς. Το αποτυχημένο Μνημόνιο φέρνει απόκλιση στους στόχους, εκτός από την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που προκαλεί και η Τρόικα, επιστρέφει, αφού άφησε την κυβέρνηση να…μουλιάσει, για να επιβάλλει νέα μέτρα: χαράτσι και για το 2013, σε αντίθεση με τη νομοθετική δέσμευση ότι τελειώνει το Δεκέμβρη του ’12 και την απόφαση του ΣτΕ που έλεγε ότι επρόκειτο για προσωρινό μέτρο. Επίσης, νέα μέτρα για την κάλυψη της «μαύρης τρύπας» που στο μεταξύ προκαλεί η υφεσιακή πολιτική που επιβάλλει το Μνημόνιο 3 και απολύσεις στο Δημόσιο, σε μια εποχή που μετράμε ήδη 1,5 εκατομμύριο ανέργους.

Οι κυβερνητικοί εταίροι παίζουν τις καντρίλλιες, χαράσσουν κόκκινες γραμμές, ωστόσο, η εμπειρία  έχει δείξει ότι στο τέλος αυτές οι κόκκινες γραμμές γίνονται κόκκινες κορδέλες συσκευασίας του νέου κυβερνητικού πακέτου.

Τώρα είναι η ώρα για να διαμορφωθεί ένα ευρύ αντι-Μερκελικό μέτωπο

Η κυβέρνηση επιμένει, με το δογματισμό του νεοφώτιστου και την ευπείθεια του καλού μαθητή να εφαρμόζει τη συνταγή του Μνημονίου και το αποτυχημένο δόγμα Μέρκελ που διαλύει τον ευρωπαϊκό Νότο, με πρώτο πειραματόζωα την Ελλάδα και τελευταίο την Κύπρο, και το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της Ευρωζώνης. Τώρα είναι η ώρα για να διαμορφωθεί ένα ευρύ αντι-Μερκελικό μέτωπο στην Ευρώπη, με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς και μια συμμαχία των χωρών του Νότου. Διότι, αν δεν ηττηθεί επειγόντως η καταστροφική αυτή πολιτική και δεν επαναθεμελιωθεί η Ευρώπη, τότε οδηγούμαστε στη διάλυση της Ευρωζώνης και σε κοινωνικές εκρήξεις.

Δεν πιστεύουμε στον «μπαμπούλα» ότι θα μας πετάξουν από το ευρώ

Είμαστε εναντίον του δόγματος «πάση θυσία του ευρώ» και έχουμε πει, και στη διακήρυξη και στα συνθήματά μας,«καμία αυταπάτη για τη δραχμή». Υπάρχουν χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, που δεν έχουν ευρώ, αλλά έχουν ΔΝΤ, φτώχεια, ανεργία και σκληρές πολιτικής λιτότητας. Δεν πιστεύουμε στο εργαλείο πίεσης της Τρόικα, τον «μπαμπούλα» ότι θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ. Διότι πολύ απλά, από το ευρώ και τη στρεβλή αρχιτεκτονική του όπως δουλεύει τα τελευταία δέκα χρόνια, ο κύριος κερδισμένος είναι η Γερμανία και οι βόρειοι σύμμαχοί της. Άρα, έχουν να χάσουν κι εκείνοι πολλά κι ίσως περισσότερα από μία ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: