Ο Λαμπράκης και το Κίνημα Ειρήνης: Το νέο βιβλίο του Π. Τριγάζη

http://tvxs.gr

«Ο Λαμπράκης και το Κίνημα Ειρήνης» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Πάνου Τριγάζη, που κυκλοφορεί τις πρώτες μέρες του Απρίλη από τις εκδόσεις ‘’Ταξιδευτής’’, με προλογικά σημειώματα από τους Μανώλη Γλέζο, Ευάγγελο Μαχαίρα, Μιχάλη Σταθόπουλο, Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου.

Το βιβλίο αποτελεί ένα μακρύ οδοιπορικό στη ζωή, στη δράση και στη δολοφονία του μαραθωνοδρόμου της ειρήνης στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στο κίνημα ειρήνης, που αναπτύχθηκε διεθνώς και στη χώρα μας από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και το ολοκαύτωμα της Χιροσίμα ως τη λήξη του ψυχρού πολέμου.

Για τη ζωή του μιλάει ο ίδιος ο Γρηγόρης Λαμπράκης, μέσα από τα προσωπικά του ημερολόγια, που είχαν πρωτοδημοσιευθεί  σε ειδικό αφιέρωμα για τον Λαμπράκη στο περιοδικό ‘’Δρόμοι της Ειρήνης’’ τον Ιούνιο του 1963. Με άλλα λόγια, στο βιβλίο του Πάνου Τριγάζη «ο Γρηγόρης Λαμπράκης αυτοβιογραφείται», όπως σημειώνει ο εκδότης Κώστας Παπαδόπουλος.

Επίσης, στο βιβλίο περιέχονται κείμενα των Νικηφόρου Βρεττάκου, Λεωνίδα Κύρκου, Ανδρέα Λεντάκη για τον Γρηγόρη Λαμπράκη και το κίνημα ειρήνης, με ιδιαίτερες αναφορές στην κινηματική ανάταση της δεκαετίας του 1960, που είχε ξεκινήσει με τα κινήματα του «1-1-4» και του «15%» για την Παιδεία και συνεχίστηκε με την ιστορική πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, από την οποία συμπληρώνονται ακριβώς 50 χρόνια στις 21 Απριλίου 2013.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάνος Τριγάζης έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του ειδικό κεφάλαιο με τίτλο «Ο Λαμπράκης, το Ελληνικό Κίνημα Ειρήνης και η Κύπρος».

Παρουσίαση με ομιλιτή τον Αλέξη Τσίπρα

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου 2013, ώρα 7 μμ, στην αίθουσα Auditorium της Αθήνας, Σίνα 2-4, με ομιλητές τους Αλέξη Τσίπρα, Οδυσσέα Βουδούρη και Αριστείδη Μανωλάκο (ηγετικό στέλεχος της ΔΝ Λαμπράκη). Συντονίστρια της εκδήλωσης την Μαρία-Αρβανίτη Σωτηροπούλου, γιατρό-συγγραφέα, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ιατρική Εταιρίας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής απειλής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: