Δημοσκόπηση: Ο Αναστασιάδης απέτυχε

122939-22_03_img_1216newhttp://www.tvxs.gr

«Αποτυχία» καταλογίζουν στον Αναστασιάδη οι Κύπριοι σχετικά με την διαπραγμάτευση στο Eurogroup και την απόφαση για κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του οργανισμού Insight Market Research (IMR) – Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Το 71% τάσσεται κατά της απόφασης και καλεί τη Βουλή να καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Παράλληλα το 62% θεωρεί πως η Κύπρος παρά τις τελευταίες εξελίξεις θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ.

Αναλυτικά στο ερώτημα πιστεύετε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπία «Πέτυχε ότι καλύτερο μπορούσε» ή «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία» ποσοστό 27% τάσσεται υπέρ του ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπεία «Πέτυχε ότι καλύτερο μπορούσε» ενώ ποσοστό 73% πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπία «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία».

Το 71% καλεί τη Βουλή ν απορρίψει το νομοσχέδιο, ενώ μόλις το 29% τάσσεται υπέρ αυτού. Το 72% σε περίπτωση που εγκριθεί το νομοσχέδιο θα επιθυμούσε ως «κύρια βελτίωση» να μην επηρεαστούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, ενώ ένα 19% ζητά «σε περίπτωση ζημιών από τα ομόλογα των τραπεζών που θα δοθούν , να αντισταθμιστούν οι ζημιές από την Κυβέρνηση με κάποιο λογικό επιτόκιο».

Τέλος, η πλειοψηφία των Κυπρίων (62%) θεωρεί ότι παρά τα σημερινά δεδομένα η Κύπρος θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Ενώ ένα μικρότερο ποσοστό (28%) θεωρεί ότι θα πρέπει η Κύπρος να βγει εκτός ευρωζώνης και να επιστρέψει στην Λίρα.

* Σημειώνεται πως η έρευνα διενεργήθηκε στις 17 Μαρτίου σε δείγμα 600 ατόμων.

122939g-dim_iii (1)
122939g-dimi122939g-dim_iii (1)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: