Ύφεση 4,1% και ανεργία 30% το 2013 προβλέπει το ΚΕΠΕ

121008-s10-ph3http://www.tvxs.gr
Στο 4,1% αναμένεται να διαμορφωθεί η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2013, σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), με τίτλο «Οικονομικές Εξελίξεις».

O ετήσιος ρυθµός µεταβολής του ΑΕΠ για το 2012 εκτιµάται στο -6,3%, παρουσιάζοντας βελτίωση σε σχέση µε το εύρος της ύφεσης κατά το 2011, το οποίο διαµορφώθηκε στο -6,9%.

Επισηµαίνεται ότι η συγκεκριµένη εκτίµηση για το 2012 εµπεριέχει τόσο την πραγµατική εξέλιξη του ΑΕΠ στα τρία πρώτα τρίµηνα του έτους όσο και την πρόβλεψη του υποδείγµατος για το τελευταίο τρίµηνο του 2012.

Αναφορικά µε το 2013, ο µέσος ετήσιος ρυθµός µεταβολής του πραγµατικού ΑΕΠ εκτιµάται στο -4,1%, σηµατοδοτώντας αφενός τη συνέχιση της ύφεσης και αφετέρου τον περιορισµό του εύρους της σε σχέση µε το 2012.

Σχετικά µε την τριµηνιαία εξέλιξη του ρυθµού µεταβολής του πραγµατικού ΑΕΠ, ως προς τα αντίστοιχα τρίµηνα του προηγούµενου έτους, οι προβλέψεις διαµορφώνονται: στο -5,2% και -5,6%, για το τελευταίο τρίµηνο του 2012 και το πρώτο τρίµηνο του 2013, αντίστοιχα.

Για τα επόµενα τρία τρίµηνα καταγράφεται µια σηµαντική συνεχιζόµενη τάση επιβράδυνσης της ύφεσης, µε τους ρυθµούς µεταβολής του ΑΕΠ να εκτιµώνται στο -4,6%, -3,5% και -2,9%, αντίστοιχα, αναφέρει το ΚΕΠΕ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: