Γ. Βαρεμένος – Τα ρατσιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα απειλούν και τους Έλληνες της Διασποράς

ΒαρεμένοςΓιώργος Βαρεμένος

Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ

26 Φεβρουαρίου 2013

Τα ρατσιστικά εγκλήματα δεν στρέφονται μόνο κατά της ανθρωπότητας, αλλά και κατά των 10 περίπου εκατομμυρίων Ελλήνων που ζουν σε όλη την υφήλιο, επισήμανε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς. Στη συνεδρίαση, εκπρόσωποι των Ελλήνων της Αιγύπτου ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες και τα προβλήματα της κοινότητάς τους και, ιδιαίτερα, για τους κινδύνους στους οποίους εκθέτει τους ομογενείς η αύξηση των εγκλημάτων φυλετικού μίσους στην Ελλάδα.


Σχολιάζοντας την έκκληση αυτή, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι «η κραυγή αγωνίας των Ελλήνων της Αιγύπτου πρέπει να φτάσει σε όλη τη Βουλή και, μέσω αυτής και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, στον ελληνικό λαό. Τα ρατσιστικά εγκλήματα δεν στρέφονται μόνο κατά της ανθρωπότητας και της δημοκρατίας, αλλά και εναντίον των 10 περίπου εκατομμυρίων Ελλήνων που βρίσκονται στα πέρατα της Γης».
«Πρέπει να δώσουν λόγο», τόνισε, «εκείνοι που βρίσκονται μέσα στην ελληνική Βουλή και καλύπτουν ή και εμπλέκονται οι ίδιοι σε ρατσιστικά εγκλήματα, εκθέτοντας τους Έλληνες της Διασποράς σε θανάσιμο κίνδυνο από τους ομοϊδεάτες τους σε άλλες χώρες».
Και κατέληξε: «Πρέπει να ενημερώσουμε με κάθε τρόπο τους Αιγύπτιους πολίτες ότι οι ενέργειες των Ελλήνων φασιστών και ρατσιστών εκφράζουν μια μικρή μειοψηφία και ότι θεωρούμε πως αποτελούν ένα στίγμα για τον ελληνικό πολιτισμό».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: