Δ.Παπαδημούλης στη ΝΕΤ: Δεν ερχόμαστε για να διχάσουμε, αλλά για να ενώσουμε μια μεγάλη πλειοψηφία

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό της NET (Αν.Ζήγου), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

papadim_orthiaΕίμαστε πολύ πιο έτοιμοι από αυτούς που μας κυβερνούν, υλοποιώντας μια καταστροφική πολιτική. Επειδή όμως κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα, χρωστούμε να βελτιώνουμε διαρκώς το επίπεδο της προετοιμασίας μας. Ποτέ δεν θελήσαμε να μοιάσουμε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Άλλα να λέμε μέσα κι άλλα να λέμε έξω, άλλα να λέμε πριν κι άλλα μετά τις εκλογές. Γι’ αυτό και στο πρόγραμμά μας είπαμε καθαρά ότι θα αποκαταστήσουμε τον κατώτατο μισθό και η αποκατάσταση των μεγάλων απωλειών σε μισθούς και συντάξεις θα γίνει σταδιακά, σε συνάρτηση με την πορεία των δημόσιων οικονομικών και την πορεία της πραγματικής οικονομίας.

Σκοπός μας είναι να φύγουμε μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο μέσα από την ακύρωση αυτής της καταστροφικής πολιτικής και να επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση με δύο βασικούς στόχους: στοπ στη λιτότητα-επάνοδο στην ανάπτυξη και βαθύτερο «κούρεμα» του χρέους με τη συμμετοχή του δημόσιου τομέα.

Η δημοκρατία σε μας είναι οξυγόνο

Κινούμαστε με βάση αποφάσεις και χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ένα ενιαίο κόμμα. Οι αποφάσεις που πήραμε στην τελευταία Πανελλαδική Συνδιάσκεψη είναι ή ομόφωνες ή σχεδόν ομόφωνες ή με πλειοψηφία της τάξης του 75%. Οι διαφορετικές απόψεις είναι σεβαστές, η δημοκρατία σε μας είναι οξυγόνο. Σε όσα φιλικά προς τη ΝΔ μέσα ενημέρωσης προαναγγέλλουν σφοδρές αντιδράσεις στελεχών μας, λέμε το εξής: αν νομίζουν ότι κορυφαία μας στελέχη που έχουν διαφορετική άποψη, όπως ο Π.Λαφαζάνης, θα τους κάνουν τη χάρη να διευκολύνουν τα δικά τους παιχνίδια, είναι πολύ γελασμένοι. Διότι όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι έχουμε διαφορετικές απόψεις σε κάποια θέματα, τις οποίες δεν κρύβουμε διότι δεν είμαστε αρχηγική στρούγκα, υπερασπιζόμαστε την ανάγκη να ηττηθεί η σημερινή πολιτική και κυβέρνηση. Όσοι πιστεύουν ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θα βρουν πατήματα για να διαιωνιστεί αυτή η πολιτική, απλώς κάνουν λάθος, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

 

Χρειαζόμαστε μεγάλες και ισχυρές πλειοψηφίες

Προέχει για μας η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και η συσπείρωση της Αριστεράς,. Ωστόσο, η φύση των προβλημάτων και το μέγεθος της καταστροφής επιβάλλουν τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα έχει τα χαρακτηριστικά εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας. Που σημαίνει ότι θέλουμε κι άλλες δυνάμεις, πολιτικές και κοινωνικές, πέραν της Αριστεράς να στηρίξουν το πρόγραμμά μας και να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας για επαναθεμελίωση της δημοκρατίας. Χρειαζόμαστε μεγάλες και ισχυρές πλειοψηφίες για να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται. Δεν ερχόμαστε για να διχάσουμε, αλλά για να ενώσουμε γύρω από ένα πρόγραμμα ελπίδας και προοπτικής μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που θέλουμε να μετατραπεί και σε πολιτική πλειοψηφία.

 

Με χτυπήματα κάτω από τη μέση, η μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Η προσπάθεια της ΝΔ, του γραφείου Τύπου της και της Truth Team, να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις, γίνεται για να κρύψει την καλπάζουσα ύφεση, την έκρηξη της ανεργίας, τις δηλώσεις Δαμανάκη για τον κατώτατο μισθό, εν τέλει την παταγώδη κυβερνητική αποτυχία σε όλα τα επίπεδα. Πίσω από αυτήν, κρύβεται και η προσπάθεια να φέρουν τον υπεύθυνο προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Δραγασάκη, σε αντίθεση με τον Αλ. Τσίπρα,  χωρίς να έχουν ίχνος πειστικού επιχειρήματος.

Εδώ επιχειρείται μία μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αθέμιτα πολιτικά μέσα και χτυπήματα κάτω από τη μέση, όπως είναι η διαστρέβλωση θέσεων, συχνά με κοπτοραπτική. Πριν λίγα εικοσιτετράωρα, επιχειρήθηκε και πάλι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Γ.Δραγασάκη, διαστρέβλωση γύρω από τα όσα είχε, δήθεν, πει στην Καλαμάτα, με τη βοήθεια τοπικού ΜΜΕ που έχει στενούς δεσμούς με τα χαλκεία του κ. Σαμαρά. Το θέμα σκεπάστηκε, κανείς δε ζήτησε συγνώμη και πήγαν στο επόμενο. Όπως και κανείς δε ζήτησε συγνώμη για το μονταρισμένο βίντεο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πριν από ένα μήνα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: