Γ.Βαρεμένος: Πρέπει να επιδιώξουμε μια συνολική λύση στην κρίση

Βαρεμένος

Παρέμβαση του βουλευτή και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιώργου Βαρεμένου στη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ο οποίος συνέρχεται στη Βιέννη

Κυρίες και κύριοι,

Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι το 60% των νέων στη χώρα μου είναι άνεργοι. Ναι, καλά ακούσατε, το 60% !

Το ερώτημα που εγείρεται, επομένως, έχει να κάνει με το δικαίωμα των νέων ανθρώπων στη δουλειά -πράγμα που σημαίνει, το δικαίωμά τους στη ζωή. Σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Αν πράγματι ανησυχούμε, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη συντριπτική πλειονότητα των νέων που είναι αποκλεισμένοι από την εργασία. Αυτό είναι ένα τραγικό πρόβλημα για τη νότια Ευρώπη σήμερα και, ίσως, και για τη βόρεια αύριο. Η οικονομική κρίση δεν είναι ελληνική, ούτε της νότιας Ευρώπης. Είναι κρίση ευρωπαϊκή, με παγκόσμιες προεκτάσεις.

Αν εμείς ήμασταν άνεργοι και παρακολουθούσαμε σ’ αυτή την αίθουσα κάποιους να συζητούν για μας, τι θα θέλαμε να ακούσουμε συγκεκριμένα; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.

Η πατρίδα μου βρίσκεται για πέμπτο συνεχή χρόνο σε ύφεση και βαδίζει ήδη στον έκτο. Πρόκειται για μια πραγματική καταστροφή. Αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν, μόνο στην περίπτωση των ΗΠΑ το 1929.

Η Ευρώπη πρέπει να αναζητήσει ένα δρόμο προς την ανάπτυξη προκειμένου να βρεθεί διέξοδος όχι μόνο για τη χώρα μου, αλλά για την Ευρωζώνη γενικότερα και την παγκόσμια οικονομία επίσης. Πρέπει να επιδιώξουμε μια συνολική λύση στην κρίση, αλλιώς το μέλλον είναι σκοτεινό όχι μόνο για μας στον Νότο, αλλά για όλους. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι λόγια, λόγια, λόγια…

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: