Δ. Παπαδημούλης: Έξω ρίχνετε ξύλο, μέσα υποτιμάτε το Κοινοβούλιο (VIDEO).

papadhmoylhs--2-vouli

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας», ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδιμούλης τόνισε τα εξής σημεία:

  1. Κατήγγειλε την πρακτική της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ώστε να αποφεύγει την ουσιαστική συζήτηση στη Βουλή. «Έχετε περάσει περισσότερες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου από σχέδια νόμου. Έξω ρίχνετε ξύλο, μέσα υποτιμάτε το Κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά.
  2. Σχολιάζοντας τα θέματα της συζητούμενης πράξης νομοθετικού περιεχομένου που άπτονται της διαχείρισης του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είπε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει επωφεληθεί λιγότερο από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Αιτία οι στρεβλώσεις που οφείλονται στις πελατειακές σχέσεις που καλλιέργησε το κομματικό κράτος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Συνέπεια ήταν να διαχέονται οι ενισχύσεις σε πολλά μικρά έργα για ψηφοθηρικούς λόγους, σε βάρος των μεγάλων έργων υποδομής που φέρνουν ανάπτυξη.
  3. Ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι το μακρόπνοο κοινωνικό όφελος από χρηματοδοτούμενες δράσεις, πχ σε τομείς νέων τεχνολογιών. Πολύ συχνά, μετά το τέλος της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, αφήνονται στην τύχη τους, σταματούν και δεν αξιοποιείται η τεχνογνωσία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: