ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Συρρικνώνουν την Ευρώπη

syrizaΟι ηγέτες της Ε.Ε., σε ένα ανεπίτρεπτο παζάρι που έχει στόχο να υπηρετήσει τις πολιτικιές προτεραιότητες στο εσωτερικό των χωρών τους, μειώνουν τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την επταετία 2014-2020.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν θεαματική μείωση της ζήτησης σε όλη την Ευρώπη. Είναι ακριβώς η ώρα όπου η Ε.Ε. χρειάζεται γενναία αύξηση του Γενικού Προϋπολογισμού αλλά των επιμέρους προϋπολογισμών, ειδικότερα όσων τομέων μπορούν να αναστρέψουν την πορεία ύφεσης και στασιμότητας και να δώσουν  νέες θέσεις εργασίας ώστε να ανακοπεί η σταθερή αύξησή της.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. επιλέγουν για μια ακόμη φορά να στοιχηθούν στις δογματικές νεοφιλελεύθερες επιλογές της κας Μέρκελ και του κ. Κάμερον. Επιλέγουν την κοινωνική αναλγησία της λιτότητας και της ανεργίας.

Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα τη μείωση των κονδυλίων, που θα εξασφαλίσει σε ύψος περίπου 6-7 δις λιγότερα έναντι της περιόδου 2007-13.

Η Σύνοδος Κορυφής ήταν το βήμα που η Ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να αξιοποιήσει προκειμένου να καταδειχθεί ότι το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα δεν βγαίνει. Έπρεπε να αξιοποιήσει την άποψη όλων των αναλυτών που καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα .  Έπρεπε να αξιώσει την κοινοτική αλληλεγγύη με κάθε προσφερόμενο μέσο.

Αντί αυτών αποδέχτηκε την συνολική στρατηγική επιλογή της ύφεσης και της λιτότητας.

Εξαγόρασε την κραυγαλέα σιωπή της με μικρές ενισχύσεις για προσωρινή απασχόληση, οι οποίες δεν αποτελούν πολιτικές για δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας. Επιπλέον τα κονδύλια αυτά δεν περιορίζουν καθόλου τη μείωση 6-7δις που υφίσταται η Ελλάδα.

Ό λαός της Ελλάδας θα αντιληφθεί τις αρνητικές συνέπειες των περικοπών αμέσως μόλις αρχίσει να υλοποιείται αυτός ο προϋπολογισμός.

Είναι σαφές ότι τις συνέπειες του περιορισμού των προϋπολογισμών θα τις υποστούν και οι λαοί της Ευρώπης. Για το λόγο αυτό, πρέπει σε κάθε χώρα να αντιδράσουν, ιδιαίτερα στις χώρες που πλήττονται εντονότερα από την κρίση.

Καλούμε το Ευρωκοινοβούλιο να παρέμβει και να ακυρώσει τη μείωση του Προϋπολογισμού και να αντιστοιχηθεί με τις επιθυμίες και τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των λαών της Ευρώπης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: