Guardian: Πονοκέφαλος για τις Γερμανικές Αρχές η Χρυσή Αυγή, λόγω των επαφών της με Γερμανούς ακροδεξιούς

Χρυσή Αυγήhttp://lefteria-news.blogspot.gr/

Φόβοι στη Γερμανία καθώς η Χρυσή Αυγή μετακομίζει από την Ελλάδα. Το Ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα πιστεύεται ότι είναι στη Νυρεμβέργη με στόχο την προσέλκυση νεαρών Ελλήνων που συρρέουν στη Γερμανία προς αναζήτηση εργασίας

Σε σημερινό δημοσίευμα του GUARDIAN διαβάζουμε ότι «Γερμανοί και Έλληνες δεξιοί εξτρεμιστές έχουν σφυρηλατήσει στενές επαφές στην Γερμανία, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη βάση εξουσίας τους στην Ευρώπη, σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους.

Τα μέλη της ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, πιστεύεται ότι έχουν δημιουργήσει έναν πυρήνα στη νότια γερμανική πόλη της Νυρεμβέργης, με στόχο την προσέλκυση νεαρών Ελλήνων που έχουν καταφύγει στη χώρα σε αναζήτηση εργασίας».

Οι Έλληνες ηγέτες της κοινότητας στην Γερμανία καταδίκασαν την άφιξη της Χρυσής Αυγή και κάλεσαν τις αρχές να πατάξει την οργάνωση, η οποία,όπως είπαν έχει δείξει την τάση να χρησιμοποιεί βία στην Ελλάδα και θα μπορούσε να επιχειρήσει να κάνει το ίδιο στη Γερμανία .

Σε δήλωσή του, το γραφείο της Βαυαρίας για την Προστασία του Συντάγματος, δήλωσε: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις.»

Δήλωσε επίσης ότι η Χρυσή Αυγή είχε «ένα διεθνές δίκτυο επαφών, συμπεριλαμβανομένων των επαφών με νεο-ναζί στη Βαυαρία. Οι επαφές αυτές καλλιεργούνται μέσω αμοιβαίων επισκέψεων, καθώς και σε συνεδριάσεις σε εκδηλώσεις ακροδεξιών εξτρεμιστών στην Ευρώπη.»

Επιβεβαίωσε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής και Γερμανικών ακροδεξιών οργανώσεων της άκρας δεξιάς, είχαν οργανώσει αμοιβαίες επισκέψεις, ο ένας στην χώρα σε χώρες του άλλου, καθώς υπήρχαν και συναντήσεις δεξιών εξτρεμιστικών και εκτός Γερμανίας και Ελλάδας.

Σε δήλωση του ο Ηλίας Κασιδιάρης, επέμεινε ότι οι Έλληνες ομογενείς, δείχνουν «μαζική υποστήριξη για στις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και όπου υπάρχουν Έλληνες της διασποράς».

Σε μια ανοικτή επιστολή, η ελληνική κοινότητα της Νυρεμβέργης δήλωσε ότι «καταδικάζει ομόφωνα και κατηγορηματικά» την σύσταση γραφείων της Χρυσής Αυγής. «Τα ρατσιστικά συνθήματα, τα μηνύματα της μισαλλοδοξίας, καθώς και το αίσθημα κατά των ξένων που υποδαυλίζουν, όπως και οι διαχωρισμοί και ο φόβος, δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινότητα».

Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή είχε επιλέξει την νότια γερμανική πόλη λόγω των ιστορικών δεσμών της με το ναζιστικό κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ. Ο Χίτλερ επέλεξε να οργανώσει τις εκδηλώσεις του ναζιστικού κόμματος στην πόλη λόγω των συνδέσεών της με την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και οι νόμοι της Νυρεμβέργης, οι οποίοι αφαίρεσαν από τους Εβραίους τη γερμανική τους υπηκοότητα, πέρασαν εδώ.
«Η προσπάθεια του κόμματος αυτού να δεσμευθεί με την ιστορία αυτής της πόλης είναι βλάσφημη και καταδικασμένη σε αποτυχία», ανέφερε η ελληνική κοινότητα

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του ηγέτη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία, ο οποίος ζητάει συνεχή και πολύ ενδελεχή έλεγχο στην Χρυσή Αυγή, καθώς στην Ελλάδα προβαίνει σε βίαιες επιθέσεις

Εκτιμάται ότι 380.000 Έλληνες ζουν στη Γερμανία, κυρίως στη βιομηχανική κοιλάδα του Ρουρ, αν και ο πραγματικός αριθμός, όπως – καθώς πολλοί δεν δηλώνονται στις αρχές – πιστεύεται ότι είναι κοντά στις 900.000.

Μιλώντας για την σύγχρονη εποχή έχουν πάει σε τρία κύματα – μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της ελληνικής δικτατορίας, όταν πολλοί Έλληνες κομμουνιστές είχαν βρει καταφύγιο, ιδιαίτερα στην Ανατολική Γερμανία. Το τρίτο κύμα εμφανίζεται τώρα καθώς πολλοί, ιδιαίτερα νέοι Έλληνες, έρχονται στη Γερμανία και αναζητούν εργασία και να ξεφύγουν από την ανεργία.

Γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις, όπως η Βαυαρική Freies Netz Süd, είχε παρόμοιες πολιτικές επιτυχίες με την Χρυσή Αυγή για κάποιο χρονικό διάστημα, κάνοντας αναφορά ανοικτά στην Ελληνική οργάνωση, μέσα στις ιστοσελίδες της.

Η αντι-ναζιστική οργάνωση της Νυρεμβέργης Union Nazi Stop, δήλωσε ότι θα παρακολουθεί τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής στην Γερμανία.

Το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Kate Connolly, κλείνει αναφέροντας ότι «τους τελευταίους μήνες η Χρυσή Αυγή, η οποία θεωρείται ευρέως ότι είναι ρατσιστική και αντισημιτική, έχει θεωρηθεί υπεύθυνη για πολλές επιθέσεις κατά αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Το κόμμα, του οποίου το σύμβολο μοιάζει με τη σβάστικα, κέρδισε 18 κοινοβουλευτικές έδρες στις εκλογές του περασμένου έτους. Η δημοτικότητά της ανέρχεται σήμερα σε περίπου 12%».

Να θυμίσουμε εδώ ότι υπήρξε αντίδραση από την Ελληνική ομογένεια στις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να ανοίξει παραρτήματα στην Μελβούρνη και στην Νέα Υόρκη, στην τελευταία μάλιστα παρενέβει και ο τοπικός εισαγγελέας.

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: