Ευπειθώς αναφέρω

http://constantinosnakkas.blogspot.gr

8D34C9407E5361F915386CF6387A6Του Κωνσταντίνου Νάκκα

Η Ελληνική Κυβέρνηση αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου με τους ναυτεργάτες, αποφάσισε να προχωρήσει στην πολιτική τους επιστράτευση.
Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης μέσω του Υπουργού Ναυτιλίας κου Μουσουρούλη για εξεύρεση λύσης που θα την ικανοποιεί ώστε οι ναυτεργάτες να διακόψουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, έπεσαν στο κενό.
Η ανήκουστη απαίτηση των ναυτεργατών για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για τη ναυτιλία καθώς και η αντιδημοκρατική προσπάθειά τους να επιβάλουν μέσω της απεργίας τους την ικανοποίηση του αιτήματός τους για υπογραφή –άκουσον άκουσον- Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και εξόφληση των δεδουλευμένων τους, ήταν οι λόγοι που έκαναν τους αρμοδίους της κυβέρνησης να σκεφτούν έστω και καθυστερημένα την πολιτική επιστράτευση. Η απαίτηση όμως των ναυτεργατών για αποκατάσταση των αδικιών στις συντάξεις των απομάχων ναυτεργατών ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και να οδηγήσει στην απόφαση για επιστράτευση.
Στους κυβερνητικούς κόλπους και ιδιαίτερα στους κύκλους της αριστερίζουσας ΔΗΜΑΡ, επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης.
Ανώνυμο υψηλόβαθμο στέλεχός της διατύπωσε την απογοήτευση του Προέδρου του κόμματος για αυτή ακριβώς την καθυστέρηση, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος για τη Ναυτιλία και τα κέρδη των πλοιοκτητών. Το γεγονός όμως που τον έβγαλε εκτός εαυτού ήταν ότι η τελευταία απεργία προκηρύχτηκε από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με οριακή πλειοψηφία, κάτι που χαρακτηρίζεται αντιδημοκρατικό. «Οι οριακές πλειοψηφίες με μπόνους τους 50 βουλευτές μπορούν μόνο να κυβερνούν, όχι να προκηρύσσουν απεργίες» φέρεται να δήλωσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το πρόβλημα της προκήρυξης απεργίας για ψήλου πήδημα θα διευθετηθεί άπαξ, δια παντός και δημοκρατικά στην επερχόμενη Συνταγματική αναθεώρηση που θα γίνει στο Βερολίνο.
Από το πρωί της Τετάρτης, επομένως, η ελληνική σημαία θα κυματίζει για ακόμη μια φορά στις Ελληνικές θάλασσες ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των εφοπλιστών, των επιβατών-καταναλωτών εννοώ, για απρόσκοπτη ναυσιπλοΐα. Η κυβέρνηση μάλιστα, δια στόματος του κυρίου Υπουργού, δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα με την κακώς εννοούμενη άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας θα λυθεί αφού τα φύλλα επίταξης που θα επιδοθούν ατομικά σε κάθε ναυτεργάτη, δεν θα ανακληθούν ποτέ.
Παρά την κριτική για ολιγωρία και υπερβολική δημοκρατική ευαισθησία από την κυβέρνηση, οι ναυτεργάτες έχουν την τιμή να αντιμετωπίζονται με την πολιτική της «υποχρέωσης στην εργασία» παρά την περί του αντιθέτου ευρωπαϊκή νομοθεσία, λόγω γενικότερου εθνικού συμφέροντος. Πρόκειται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση αναγνωρίζει την τεράστια προσφορά της συγκεκριμένης επαγγελματικής κατηγορίας και τη ζωτική της συμβολή στην ανάπτυξη-ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.
Να σημειώσουμε ότι οι ναυτεργάτες αποτελούν την δεύτερη επαγγελματική κατηγορία μετά τους εργαζόμενους στο μετρό και τον ηλεκτρικό, στην οποία εφαρμόζεται το δημοκρατικό μέσο της πολιτικής επιστράτευσης. Δεν θα είναι όμως και η τελευταία.
Ενόψει του σχεδίου «Αθηνά» με το οποίο εκσυγχρονίζεται ο πανεπιστημιακός χάρτης της χώρας, ο πρωθυπουργός κος Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να «προλάβει» τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας προχωρώντας σε προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.
Σύμφωνα, μάλιστα, με καρατσεκαρισμένες πληροφορίες, ο κος Σαμαράς έχει εκμυστηρευτεί σε συνεργάτες του ότι, έπειτα από εισήγηση του έμπιστού του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, θα επιστρατεύσει όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες προληπτικά, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα, ούτε ένα λεπτό προς την ανάνηψη, ανάκαμψη εννοώ.
«Πρόκειται για συνταγματικά ανεκτή κήρυξη της χώρας σε κατάσταση άτυπης εκτάκτου ανάγκης υπό τον δικαιολογημένο φόβο της αδικαιολόγητης άσκησης του αντισυνταγματικού δικαιώματος στις απεργίες. Απεργίες που με την πολιτική της η αξιωματική αντιπολίτευση προκαλεί», φέρεται να δήλωσε.
Με την πολιτική του αυτή ο κύριος Σαμαράς αναδεικνύεται σε ηγέτη ολκής που θα τον γράψει η ιστορία (το μόνο σίγουρο) αφού «συμπληρώνει» την κοινοβουλευτική δημοκρατία των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου δημιουργώντας τον «νέο τύπο» ελεύθερου δημοκρατικού πολίτη, πολίτη –  πρότυπο για την υπό ίδρυση Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, που μαζί με την ταυτότητά του θα έχει και το φύλλο της επίταξης διαρκείας.
Υστερόγραφο-Πρόταση:
Πρέπει η εθνοσωτήρια κυβέρνηση της τρικομματικής κοινοπραξίας να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να μας επιτρέψει να στερηθούμε τη δυνατότητα να ντυνόμαστε με χρώματα διαφορετικά του χακί. Η πολυχρωμία κουράζει τα μάτια.

Σχολιάστε