Δ.Παπαδημούλης στον Alpha 989: Το ζητούμενο, πλέον, είναι η εξάρθρωση της τυφλής βίας και η τιμωρία

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 (Δ.Σταυρόπουλος-Δ.Βερύκιος), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

papadimoulis2Πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από την απόλυτη και αυτονόητη καταδίκη των φαινομένων τυφλής βίας. Διότι, όταν βάζεις μία βόμβα Κυριακή στο Μall, και μάλιστα σε ένα σημείο από όπου περνούν του κόσμου οι πιτσιρικάδες, είναι ο ορισμός του τυφλού χτυπήματος. Το ζητούμενο ωστόσο, πια, της κοινωνίας είναι η εξάρθρωση του φαινομένου και η τιμωρία των υπευθύνων μέσα από τους νόμους και τους θεσμούς που προβλέπονται. Ασφαλώς κάτι τέτοιο είναι δουλειά των υπηρεσιών και όχι των πολιτικών. Για έναν αριστερό, αξιακά, το να βάζει κάποιος αυτόκλητος τιμωρός μία στρακα-στρούκα, από την οποία μπορεί να χάσει τη ζωή του το 15χρονο που πήγε να συναντήσει τους φίλους του, δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε αίτημα δικαιοσύνης και δεν τιμωρεί εκείνους που με τις πολιτικές τους έχουν εξαθλιώσει τον κόσμο, αλλά μόνο τους διευκολύνει να κάνουν εκστρατείες φόβου και την κοινωνία ακόμη πιο σιδηροδέσμια.

Επικίνδυνη η προσπάθεια κάποιων να στρέψουν τη μισή Βουλή εναντίον της άλλης μισής

Για να εξαρθρώσει κανείς τέτοιου είδους ενέργειες, θα πρέπει να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την καταπολέμησή τους. Είναι κάτι που όλες οι κυβερνήσεις υπόσχονται, αλλά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι ανεπαρκή. Το θέμα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να διατυπώσει μία ακόμη υπόσχεση. Αυτά τα θέματα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αυτό ωστόσο που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι το εξής: είναι ανόητο και επικίνδυνο, –δεν αναφέρομαι στα χθεσινά αλλά στην περασμένη εβδομάδα- το ότι απέναντι σε ένα κρούσμα τυφλής βίας και τρομοκρατίας κάποιοι προσπάθησαν να στρέψουν τη μισή Βουλή εναντίον της άλλης μισής.

 

Διπλός ο στόχος των ταξιδιών του Αλ. Τσίπρα

Το ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στις Η.Π.Α είναι συνέχεια εκείνων στη Λατινική Αμερική και στη Γερμανία, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα. Ο στόχος είναι διπλός: και εξηγούμε τι είναι και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταστρέφοντας την συκοφαντική  καρικατούρα που έχουν οικοδομήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ οι αντίπαλοί του και διευρύνουμε τον κύκλο των συνομιλητών μας, αναζητώντας στηρίγματα και αντλώντας εμπειρίες. Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με το νούμερο 2 του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, γιατί η κ. Λαγκάρντ θα βρίσκεται στο Νταβός και θα συζητήσουν, εκτός των άλλων, την τελευταία ωμή επέμβαση του Δ.Ν.Τ στα εσωτερικά, όπου προβάλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ως «μπαμπούλα», με την γνωστή έκθεση.

Σε ό,τι αφορά τη μομφή, ότι επιδιώξαμε συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ, ενώ έχουμε αρνηθεί την επαφή με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ στη χώρα μας, ανταπαντάμε ότι είναι άλλο πράγμα να συναντάς τους επικεφαλής ενός οργανισμού, ακόμη κι αν διαφωνείς μαζί τους για να τους πεις τι πρέπει να αλλάξει στον τρόπο που εκείνοι βλέπουν τα πράγματα, κι άλλο πράγμα να συναντιέσαι με έναν μεσαίο ή χαμηλόβαθμο υπάλληλο τους, ο οποίος έχει έρθει στην Ελλάδα με την εντολή να δίνει…εντολές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: