Οι νέες απαιτήσεις του ΔΝΤ

IMFΑλεξάνδρα Πιτουρά

Απολύσεις στο Δημόσιο, μονιμοποίηση της έκτακτης εισφοράς, περικοπές επιδομάτων και φυσικά νέα μέτρα είναι οι απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Ο κ. Πώλ Τόμσεν αφού χαρακτήρισε μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι επαρκώς χρηματοδοτημένο μέχρι το 2014, καθώς και ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αποφανθεί κανείς αν θα χρειαστεί χρηματοδότηση από τις αρχές του 2015 ή νωρίτερα.

Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αντιμετωπίσει ένα χρηματοδοτικό κενό την περίοδο 2015-2016, 5,5-9,5 δισ. ευρώ.

Μάλιστα αίσθηση αλλά και απορίες προκαλεί το γεγονός ότι πλέον οι υπεύθυνοι του ΔΝΤ δεν διστάζουν να κάνουν ακόμα και πολιτικές αναλύσεις σχετικά με το αποτέλεσμα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος, αποδίδοντας το αποτέλεσμα αυτό στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να εφαρμόσει το πρόγραμμά τους.

Η έκθεση του ΔΝΤ

Τόσο οι δηλώσεις που κάνει ο επικεφαλής της Τρόικας και εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν όσο και η έκθεση προαναγγέλλουν τον αργό και βασανιστικό θάνατο της ελληνικής κοινωνίας.

Εξακολουθεί δε να επιμένει για μέτρα τα οποία όχι μόνο θα βυθίσουν ακόμα περισσότερο την χώρα στην ύφεση, αλλά θα εξαντλήσουν τους κατοίκους της!

Στη διπλή εκλογική διαδικασία αλλά και στις κοινωνικές εντάσεις αποδίδουν τόσο την καθυστέρηση επιθεώρησης του προγράμματος όσο και την καθυστέρηση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις .

Μονιμοποίηση της εισφοράς αλληλεγγύης  και οι νέες περικοπές κοινωνικών επιδομάτων

Στο ΔΝΤ εκτιμούν ότι θα υπάρξει τρύπα 4 δις. Η εύκολη λύση βέβαια είναι οι περικοπές. Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει για άλλη μια φορά την «τρύπα».

Πιο συγκεκριμένα θα ζητηθεί:

– Παράταση μέτρων εισοδηματικού.

– Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα των κοινωνικών επιδομάτων – δηλαδή περικοπές τους

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: