Δ.Παπαδημούλης στον ΣΚΑΙ 100.3: Το μόνο που δεν σκέφτηκαν είναι τα φωσφοριζέ ψηφοδέλτια με τους διαφανείς φακέλους

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ (Κ.Ακριβοπούλου), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων , τα εξής:

 

papadimoulis_2Κ.Α: Γιατί θεωρείτε καλπονοθεία να υπάρξουν τρεις κάλπες, όπως προκρίνει η κυβέρνηση;

Μέχρι τώρα, όσες φορές συζητήθηκε στη Βουλή πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής στήθηκε κάλπη για κάθε προτεινόμενο πρόσωπο, με ομόφωνη γνώμη όλων των κομμάτων. Αυτή τη φορά, τα τρία κυβερνώντα κόμματα αλλάζουν την συγκεκριμένη πρακτική, κι αυτό το κάνουν γιατί έτσι θέλουν να περιορίσουν τον κίνδυνο διαρροών από τους βουλευτές τους, κυρίως για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αυτό θα οδηγήσει σε περιορισμό της ελευθερίας του βουλευτή να ψηφίσει κατά συνείδηση και σε νόθευση της μυστικότητας της ψήφου. Επειδή μας ενδιαφέρει η αυριανή συζήτηση να γίνει επί της ουσίας, χωρίς οξύτητες, χωρίς καβγάδες, χωρίς αποπροσανατολισμούς, αντιπροτείναμε στη Διάσκεψη των Προέδρων την εναλλακτική λύση της μίας κάλπης, όπου θα υπάρχουν προτάσεις για όλα τα πρόσωπα και ο κάθε βουλευτής θα ψηφίζει αυτό που θέλει ελεύθερα. Σε αντίθετη περίπτωση, πρόκειται για κομματικό «μάντρωμα» που αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία συγκάλυψης και κουκουλώματος που πάει να φορτώσει το μεγάλο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ σε ένα πολιτικό «πτώμα», τον κ. Παπακωνσταντίνου.

 

K.A: Οι βουλευτές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να ψηφίζουν σε όλες τις κάλπες, όσες κι αν είναι αυτές; Υποτίθεται πως αυτό θα πρέπει να έχει διευκρινιστεί από την πρώτη στιγμή.

Κι όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη. Όταν οι εκπρόσωποί μας ήγειραν το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων, ορισμένοι τους απάντησαν ότι δεν μπορούν να εμποδίσουν τους βουλευτές στην άσκηση του δικαιώματός τους και στη δυνατότητα που έχουν να πλησιάσουν και να ψηφίσουν στη μία κάλπη και να αποφύγουν τις επόμενες. Το μόνο που δεν σκέφτηκαν ακόμη οι υποστηρικτές αυτής της καινοφανούς θεωρίας είναι τα χρωματιστά, φωσφοριζέ ψηφοδέλτια με τους διαφανείς φακέλους.

Το σωστό πάντως θα είναι να υπάρχει κάλπη για κάθε πρόσωπο από τα προτεινόμενα προς διερεύνηση, ώστε ο καθένας να μπορεί να διαλέξει σε ποια από αυτά νομίζει ότι πρέπει η Προκαταρκτική Επιτροπή να εξετάσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και να είναι υποχρεωμένοι όλοι οι βουλευτές να ρίξουν χαρτί και στις τέσσερις κάλπες.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: