Για το διορισμό ιεροδιδασκάλων για τη Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης και η κατάθεση τροπολογίας του νόμου από βουλευτές ΝΔ- ΠΑΣΟΚ

ΑιχάνΘέμα: Ο νόμος 3536/2007 (άρθρα 36-40) του ΥΠΑΙΘΑ για το διορισμό ιεροδιδασκάλων για τη Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης και η κατάθεση τροπολογίας του νόμου από βουλευτές ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

Ήδη από το 2007 με την ψήφιση του νόμου 3536/2007 (άρθρα 36-40)  η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει υπό τον έλεγχό της, την επιλογή και το διορισμό των ιεροδιδασκάλων της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης. Με τον τρόπο αυτό παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της Μειονότητας και μάλιστα στα πιο θεμελιώδη, σε αυτά που αφορούν θρησκευτικά θέματα.  Η στάση αυτή της κυβέρνησης, η οποία χωρίς να έρθει σε διάλογο με τα μέλη της Μειονότητας και αγνοώντας τις επιθυμίες της, επιμένει να κρατά σε ισχύ τα εν λόγω άρθρα του νόμου, δε βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος, αλλά αντίθετα οξύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Η Μειονότητα της Θράκης πρέπει να έχει τη δυνατότητα με ελευθερία, διαφάνεια και δημοκρατικούς όρους να ρυθμίζει τα θρησκευτικά της θέματα. Θεωρώντας ότι η πρόσφατη πρόταση τροπολογίας, αλλά και ο νόμος 3536/2007 (άρθρα 36-40), είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της Μειονότητας της Θράκης.

Η τροπολογία που κατατέθηκε από βουλευτές ΝΔ- ΠΑΣΟΚ προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης, αφήνοντας να φανεί η ανομοιογένεια των απόψεων πάνω στο θέμα. Σε κάθε περίπτωση κάθε πολιτικό πρόσωπο πρέπει να διατυπώσει ξεκάθαρα την άποψή του πάνω στο θέμα αυτό, αιτιολογώντας όχι μόνο την τωρινή του στάση, αλλά και τη στάση που κράτησε στο παρελθόν, κατά την ψήφιση του νόμου 3536/2007 (άρθρα 36-40). Εξάλλου η τότε στάση των πολιτικών προσώπων μας έφερε σήμερα αντιμέτωπους με το πρόβλημα αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα καταψηφίσει την τροπολογία αυτή, όποτε κι αν αυτή έρθει προς συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής, όπως είχε καταψηφίσει στο παρελθόν και τον νόμο 3536/2007(άρθρα 36-40). Τέτοιου τύπου τροπολογίες αλλά και νόμοι βρίσκονται μακριά από τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος σέβεται, αναγνωρίζει και υποστηρίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

 

Το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: