Επικίνδυνα υψηλές οι εκπομπές υδραργύρου στην Ευρώπη

Untitled-90273

http://tvxs.gr/

Σύμφωνα με την έκθεση της UNEP, στην Ευρώπη οι εκπομπές υδραργύρου μειώνουν τις πνευματικές ικανότητες των παιδιών και τελικά στοιχίζουν έως και 9 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η εν λόγω έκθεση ετοιμάστηκε ενόψει των τελικών συνομιλιών εκπροσώπων κυβερνήσεων από όλον τον κόσμο, οι οποίες άρχισαν την Κυριακή στη Γενεύη και αποσκοπούν στη σύναψη μιας συνθήκης του ΟΗΕ για τον έλεγχο του υδραργύρου.

Κάθε χρόνο, από 1,5 ως 2 εκατομμύρια παιδιά γεννιούνται στην Ευρώπη με ανεβασμένα επίπεδα υδραργύρου, σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργήθηκε από διάφορες εθνικές υπηρεσίες υγείας και δημοσιεύεται αυτήν την εβδομάδα στην επιθεώρηση Περιβαλλοντική Υγεία.

Επειδή ο υδράργυρος εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό κυρίως μέσω των θαλασσινών, οι έγκυες στην νότια Ευρώπη είχαν τα υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου, επισημαίνεται στην έκθεση. Ο υδράργυρος, ο οποίος εκπέμπεται από τα εργοστάσια, τα ορυχεία και την καύση κάρβουνου, προκαλεί ζημιά στο νευρικό σύστημα.

Οι ερευνητές αναζητώντας σε ποια επίπεδα η έκθεση σε υδράργυρο μειώνει την νοημοσύνη και την οικονομική παραγωγικότητα, υπολόγισαν τις ζημίες σε 8 με 9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στόχος των συνομιλιών στη Γενεύη είναι η μείωση των εκπομπών υδραργύρου από τα ορυχεία και την βιομηχανία, ο έλεγχος των προϊόντων που περιέχουν υδράργυρο και η αντιμετώπιση του προβλήματος των μολυσμένων εγκαταστάσεων.

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: