Ας μιλήσουμε για τη ΔΗΜΑΡ – 4

http://kasdaglis.wordpress.com

Χριστόφορος Κάσδαγλης

Έχω μπροστά μου την προγραμματική συμφωνία βάσει της οποίας συγκροτήθηκε η τρικομματική κυβέρνηση, και τώρα, με την ψήφιση του Προϋπολογισμού, αρχίζω να βλέπω τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ με άλλο μάτι.

Χαλάλι, λέω, αφού «ο τελικός δημοσιονομικός στόχος θα επιτευχθεί χωρίς επί πλέον περικοπή μισθών και συντάξεων ή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, αλλά με την περιστολή της σπατάλης και την στοχευμένη καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας» (Α1).

Χαλάλι, αφού «η συλλογική αυτονομία και η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επανέρχεται στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύμφωνα με το οποίο το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων» (Α2).

Χαλάλι, αφού έχουμε «αποκατάσταση αδικιών (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολυτεκνικά επιδόματα κλπ.) με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα» (Α3).

Χαλάλι, αφού έγινε η «επέκταση του επιδόματος ανεργίας για ένα ακόμα χρόνο (1+1) από κοινοτικούς πόρους» (Α5), καθώς και η «επέκταση του επιδόματος ανεργίας και σε μη μισθωτούς (αυτο-απασχολούμενους, επιτηδευματίες κλπ.) που έχασαν τις δουλειές τους» (Α6)αφού ξεκίνησε η «σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους» (Α7), η «μείωση των φορολογικών συντελεστών στην εστίαση και στα αγροτικά εφόδια» (Α8) και πραγματοποιήθηκε η «επανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ» (Α11).

Χαλάλι, αφού δρομολογήθηκε η «διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας με νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο» (Β1), αφού «επισπεύσθηκε η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον επιχειρηματικό κόσμο» και η «εφαρμογή της αρχής συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο» (Β4), αφού ευοδώθηκε η «αποκατάσταση του χαρτοφυλακίου των ασφαλιστικών ταμείων με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και πόρους δημόσιας περιουσίας» (Β5) και διασφαλίστηκαν «καθολική υγειονομική προστασία για όλους χωρίς προϋποθέσεις», «καταπολέμηση της ακρίβειας» και «ενίσχυση των επιδομάτων ΑΜΕΑ από κοινοτικούς πόρους (Β6).

Χαλάλι και πάλι χαλάλι.

Εντάξει, υπάρχει κάποιος κακοπροαίρετος που γυρνάει δεξιά κι αριστερά και δηλώνει ότι όλ’ αυτά δεν έγιναν, θα πραγματοποιηθούν σε ορίζοντα τετραετίας.

Της ποιας;

THE END

Σχετικά άρθρα

Ας μιλήσουμε για τη ΔΗΜΑΡ – 3

Ας μιλήσουμε για τη ΔΗΜΑΡ – 2

Ας μιλήσουμε για τη ΔΗΜΑΡ – 1

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: