Ν. Βούτσης:Δε φοβόμαστε να αναλάβουμε ευθύνες σε ιστορικά πρωτόγνωρες συνθήκες και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Αποσπάσματα συνέντευξης του Ν.Βούτση Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ,  Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ (Π.Τσαπανίδου)

–       Πριν από λίγο, το διαβάζω στο διαδίκτυο, σε τηλεοπτική εκπομπή, στον ΑΝΤ1 αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Λαφαζάνης είπε: «εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο, δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε».

 Ο Παναγιώτης είναι τελειομανής. Γι’ αυτό το είπε, προφανώς. Τον γνωρίζετε καλά τον Παναγιώτη; Θα ήθελε, ενδεχομένως, να είμαστε έτοιμοι και μέχρι τελευταίας κεραίας.

 Σας λέω ευθέως ότι αυτό το οποίο απεδείχθη κατ’ αρχήν είναι ότι οι τρεις δυνάμεις οι οποίες συγκροτούν την κυβέρνηση σίγουρα ήταν ανέτοιμες, σύμφωνα και με το σχέδιο που είχαν συνυπογράψει να το υλοποιήσουν στην υποτιθέμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Άρα, αυτό ήδη απεδείχθη.

 Τώρα πάμε στα δικά μας. Τα δικά μας είναι τα εξής. Σας το λέω με ευθύτητα, η ετοιμότητα κάθε χώρου, για να έρθει στο επίπεδο της διακυβέρνησης και να ανοίξει πραγματικά πόρτες, παράθυρα, ελπίδες, διεξόδους για τη χώρα, εξαρτάται και αντιστοιχείται απολύτως με τη θέση και τη διάθεση του λαού, για να αναδείξει αυτή την πολιτική δύναμη. Αυτή είναι η απάντηση. Καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί, σε συνθήκες κρίσης βαθύτατης, πολιτικής και κοινωνικής, να κάνει τέτοιους σχεδιασμούς στο 100%, να έχει τους εμπειρογνώμονές της, να έχει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Αλίμονο. Ούτε εδώ ούτε στην Ευρώπη. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

 Στο βαθμό που ο κόσμος, ο λαός μας, ένα μεγάλο ποσοστό στις προηγούμενες εκλογές – όχι όμως πλειοψηφικό αν τώρα γίνουν εκλογές ελπίζουμε να είναι πλειοψηφικό – ….

–       Πως ερμηνεύετε εσείς αυτή τη δήλωση του Λαφαζάνη, αυτή την χρονική στιγμή;

 ….ακουμπάει πάντοτε την ελπίδα του. Αυτό ακριβώς είναι αξίωμα, είναι ευαγγέλιο για μια πολιτική δύναμη εν προκειμένω για εμάς…

–       Τη φοβάστε αυτή την ευθύνη;

 Όχι, σας το λέω ευθύτατα. Είναι μια ιστορική ευθύνη…

–       Ερμηνεύετε, λοιπόν, αυτή τη δήλωση Λαφαζάνη, σήμερα, μία μέρα μετά το τουρλουμπούκι της Βουλής, να βγαίνει και να λέει: «ξέρετε εγώ δεν κοροϊδεύω κόσμο, δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε». Που οδηγεί αυτή η κατάσταση; Γιατί το λέει τώρα;

 

…σε ιστορικά πρωτόγνωρες συνθήκες και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Με μια Αριστερά με τόσο υψηλό ποσοστό που διεκδικεί να είναι στο κέντρο ενός συνασπισμού αριστερής διακυβέρνησης της χώρας. Είναι φανερό ότι όλες οι λαϊκές δυνάμεις, οι  κοινωνικές, θα βρίσκονται σε εγρήγορση και θα βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια, όσες δυσκολίες και αν έχει.

 Επαναλαμβάνω, και δεν το είπα χαριεντιζόμενος, ότι ο Παναγιώτης ενδεχομένως και άλλοι σύντροφοι – εγώ είμαι λιγότερο – τελειομανείς, έχει το άγχος του να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι. Αυτό το άγχος είναι δημιουργικό. Εγώ έτσι το εκφράζω.

 –       Μας ενημερώνουν από το κοντρόλ ότι τώρα στο enikos.gr έδωσε διευκρινήσεις ο κ. Λαφαζάνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι απομονώθηκε μία φράση απ’ όλη την τοποθέτησή του και υπογράμμισε: «είναι σαφές ότι  μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που είπα είναι ότι είμαστε ένα κόμμα που ξεκίνησε από το 4% και πήγε στο 27%. Εμείς δεν θα κάνουμε το λάθος έκαναν άλλες κυβερνήσεις που είπαν ότι έχουμε μαγικές λύσεις στο τσεπάκι, θέλουμε πολύ προετοιμασία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε. Αυτό ήταν το πνεύμα όσων είπα. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και ο κόσμος το ξέρει αυτό».

Μπήκαν όλα στη θέση τους.

Είδατε λοιπόν.

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                               1/11/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: