Η εύκολη μετάβαση

του Μανώλη Καλογερόπουλου

Πάντα πίστευα πως οι περισσότεροι άνθρωποι, ή τουλάχιστον όσοι έχουν την τύχη να γεννηθούν με δυνατότητες τυπικής νοητικής ανάπτυξης και καλή ψυχική υγεία, σε ένα συντριπτικό ποσοστό αυταπόδεικτα επιλέγουν να μείνουν στην πλευρά των όσων διαφοροποιούν το ανθρώπινο είδος από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο.

Δυστυχώς τελευταία τα πράγματα δεν είναι καθόλου ετσι. Καθημερινά όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι η ελευθερία του λόγου συνεπάγεται πως αν δυο διαφωνούμε επί ενός θέματος ο πιο δυνατός θα επιβάλει την δική του άποψη και θα εξαφανίσει τη διαφορετική. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι που με μια πρώτη εντύπωση σου μοιάζουν λογικοί και συγκροτημένοι, όταν η συζήτηση περιέρχεται σε θέματα των πράξεων της ΧΑ σου πετάνε το πολύ ωραίο «εγώ δεν τους ψήφισα αλλά καλά τους κάνουν» ή το ακόμα πιο ωραίο » δεν είμαι φασίστας/ναζί, είμαι Έλληνας εθνικιστής».

Όσον αφορά το πρώτο πραγματικά θα προτιμούσα να τους ψήφιζε κάποιος και να μουτζώνεται κάθε πρωί στον καθρέφτη του επειδη παραπλανήθηκε και εν τέλει διαφωνεί με ο,τι κάνουν, ενώ σχετικά με το δεύτερο μπορεί ο οποιοσδήποτε να αυτοχαρακτηρίζεται όπως επιθυμεί, ακόμη και αν η πραγματικότητα υποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. Εγώ για παράδειγμα μπορεί να λέω ότι έχω υπέροχη μελωδική φωνή, όμως εν κατακλείδι είμαι ένα στάδιο κάτω απ´ τον Κακοφωνίξ, έτσι και ο έλληνας εθνικιστής είναι φασίστας.

Με σταθερά βήματα η Χρυσή Αυγή μεγαλώνει το μέρος του λαού στο οποίο απευθύνεται χρησιμοποιώντας άλλοτε αναίσχυντους AGBλάγνους δημοσιογράφους και άλλοτε μισαλόδοξους παπάδες που από άμβωνος κυρήττουν την μισαλοδοξία και γελοίες πεποιθήσεις περί ανώτερου DNA και περιούσιου έθνους.

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι επιλέγουν τη μετάβαση στη ζωώδη κατάσταση, στην αποκτήνωση γιατί είναι η εύκολη λύση: είμαστε 10, είσαι ένας θα σε πλακώσουμε στις μπουνιές και μετά θα σε μαχαιρώσουμε επειδή μπορούμε.

Το μόνο που δεν υπολογίζει η ΧΑ είναι πως αυτοί που προσβάλονται-θίγονται-ενοχλούνται-αποτροπιάζουν απο τον τρόπο δράσης τους μπορούν να πάρουν την απόφαση να μεταβούν στο επίπεδό τους και να τους εξαφανίσουν αφήνοντας μόνο την ανάμνηση της ύπαρξής τους, μονο που καλό θα είναι να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: