Αστυνομία κατά «Ιndignados» λόγω… Τσάμπιονς Λιγκ

πηγή:http://www.enet.gr

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας τραυμάτισαν σαραντατρείς διαδηλωτές στην πλατεία της Καταλονίας στη Βαρκελώνη για εμπόδιζαν συνεργεία καθαρισμού του δήμου.

Τα επεισόδια ξέσπασαν τη στιγμή που οι υπηρεσίες του δήμου είχαν αρχίσει να καθαρίζουν την πλατεία της Καταλονίας για να είναι έτοιμη για τους εορτασμούς που θα γίνουν ενδεχομένως αύριο εκεί με την ευκαιρία του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι 100 περίπου διαδηλωτές έκλεισαν μια είσοδο της πλατείας εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων καθαρισμού και η αστυνομία χρησιμοποίησε γκλομπ και σφαίρες από καουτσούκ.

Σαράντα τρεις διαδηλωτές και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν, ενώ πέντε νοσηλεύονται κυρίως για πολλαπλούς μώλωπες.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαρισμού προχώρησαν στη συνέχεια στη διάλυση του καταυλισμού υπό την επίβλεψη ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας που είχαν πάρει θέσεις γύρω από την πλατεία.

Ο καθαρισμός της πλατείας της Καταλονίας, στο κέντρο της Βαρκελώνης, που είχε καταληφθεί εδώ και περίπου δέκα ημέρες από το κίνημα των νεαρών «αγανακτισμένων» γνωστό και ως “Μ-15”, αποφασίσθηκε ενόψει των εκδηλώσεων, αύριο, για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Μόλις τελειώσει ο καθαρισμός, θα μπορέσουν να επιστρέψουν, αλλά χωρίς τις σκηνές, τα μαχαίρια και τα εν δυνάμει επικίνδυνα αντικείμενα», είχε δηλώσει προηγουμένως εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σχολιάστε